LinesAuto
Търсене...

Двигатели с турбо, Трябва ли да загреете автомобила преди тръгване?

Турбо Двигателите. Колко трябва да чакате преди тръгване?

Един механик ми каза, че това е правилно, но друг твърди, че греша. На кого да вярвам?

турбо турбина turbo

Имате основание да щадите вашия двигател. Докато той не е достигнал нормалната си работна температура. Действително, докато маслото е студено, мазането е непълно: износването на един двигател, подготвян за път, е десет пъти по-високо от това, което той понася при оптимална температура (92/95 градуса). И все пак излишно е да оставяте двигателя да работи, докато автомобилът е на място: можете да потеглите веднага, но през първите пет минути трябва да поддържате ниски обороти – около 200/ мин. Предпазливостта е полезна, тъй като турбото е твърде чувствително към качеството на мазането. Движението на бавен ход в първите километри позволява на маслото да повиши температурата си, а това е невъзможно, ако останете неподвижен, на място. Излишно е да разхищавате гориво. Пример за Дизелова Турбина <<link1>> <<link2>>

Единствени изключения:

  • При твърде ниска температура (по-малко от минус 10 градуса С) можете да оставите двигателя да работи на празен ход в продължение на една минута.
  • Ако трябва да изкачите дълга рампа от мястото, където паркирате вашия автомобил, до улицата, двигателят ще изпита значително натоварване. Затова за препоръчване е да потеглите от паркинга, след като маслото е вече малко затоплено.

Разлика между Turbo и Supercharger

Sending
User Review
4.33 (3 votes)
калкулатор съвместимост на джанти офсет ет централен отвор размер болтове
работа от вкъщи сайтове за печелене на пари