LinesAuto
Търсене...

СПИРАНЕТО С BAS (МОДУЛ) E ПО-КРАТКО MERCEDES

Marcedes bas modul мерцедес бас модул

Mercedes (BAS System) Модул 

Mercedes снабди моделите си в края на 70-те години с анти-блокиращи системи (ABS) продължава да новаторства в областа на спирането. Защото ако ABS възпрепятства блокирането на колелата, позволявайки да се запази контролът над траекторията и да се спре най-кратко върху хлъзгави площи. Tова се осъществява само ако шофьорът натиска силно педала. Една разработка, реализирана от института за изследвания Mercedes в Берлин, доказва противното. Движейки се със 100 км/ч по сух път, повече от 90% от шофьорите не се решават да „сплескат“ спирачния педал. Резултат: трябват им средно 73 м, за да спрат колите си. Снабдени с BAS (Break Assist System), на тях са им необходими само 40 м. Тоест, разстоянието е съкратено с 45%!

 Принципът за функционирането на ВAS Mercedes е прост:

  • Kогато в системата се получи сигнал за ситуация, изискваща неотложно спиране, тя изтласква за части 45gот секундата налягането за спиране до максимума, оставяйки грижата на ABS да управлява спиране, прилагана от шофьора, е съставена от две камери, разделени с гъвкава преграда
  • При повредени спирачки, налягането в двете камери е отрицателно. Обикновено, когато  шофьорът дава заповедта да спре и една клапа изпраща въздух в камерата отзад. А разликата между  налягането на двете камери е това, което  поражда помоща при спирането. С BAS един усивател в движение измерва скоростта при потъване на педала.

Информацията се предава на електронна кутия, която сравнява тази даденост с установените по рано стойности. Ако едно неотложимо спиране е сигнализирано, електрониката натоварва един клапан да изпрати добавъчен вьздyx в камерата зад сервоспирачката, създавайки по този начин свръхподкрепа.

Скороста на потъване на педала е означителен белег за господстващото откриване, но са взете в сметка и други параметри: моментната позиция на педала на спиране скороста на колата и накрая степента на износване на спирачната система.

BAS не е подобрена, антииблокираща система (ABS) на Mercedes, това е система, която ще допълва ABS функциите на BAS са изцяло нови и ще усиля  ефикасноста на ABS и ASC  и на ESP (електронен контрол на траекторията).

Sending
User Review
4.33 (6 votes)
калкулатор съвместимост на джанти офсет ет централен отвор размер болтове
работа от вкъщи сайтове за печелене на пари