LinesAuto
Търсене...

  СПИРАЧНА СИСТЕМА ABS МОДУЛИ

  ASC МОДУЛ 6759075 34.51-6759073

  • Състояние – Втора Употреба
  • Тип Автомобил – Седан Комби Купе
  • Двигател Гориво – Бензин Дизел
  • Скорости – Ръчни Автоматик

   

  “ASC МОДУЛ” може да се отнася до системата за контрол на стабилността (ASC) в автомобилите на марката BMW. ASC е съкращение от “Automatic Stability Control”, което означава автоматичен контрол на стабилността. Този вид система се използва за подобряване на управлението и стабилността на автомобила по време на движение, особено при зле условия на пътя или при бързо вземане на завои.

  ASC системата извършва следните функции:

  1. Контрол на тракцията (Traction Control): ASC системата намалява риска от проскарване на предните или задните гуми при ускорение, като регулира мощността, предавана към колесата.
  2. Контрол на стабилността (Stability Control): Системата проследява динамиката на автомобила по време на движение и може да реагира, ако се открие наднормено изкривяване или загуба на контрол. Тя може да намали мощността на двигателя или да намали спирачната сила на отделни колела, за да предотврати подкрепящо занасяне или излизане на задницата на автомобила.
  3. Антиблокираща система на спирачките (ABS): По-новите системи ASC съчетават контрол на тракцията и стабилността с ABS, което позволява по-добър контрол в критични ситуации.

  Признаци за неработещ ASC модул могат да включват:

  1. Индикация на предупреждение на таблото: Може да се включи индикаторно светлинно съобщение или текстово предупреждение на таблото, което указва проблем със системата.
  2. Липса на реакция при скъртаване или ускорение: Ако системата е неработеща, автомобилът може да реагира по-зле на скъртвания или ускорения, особено на хлъзгави пътища.
  3. Липса на стабилност и контрол при завои: Автомобилът може да изгуби стабилността си или да покаже нерегулирано занасяне по време на завои.
  4. Затруднения при спиране на занасяне или подгонване: Нефункциониращата система може да доведе до затруднения при спирането на занасяне на задните колела или при ускорение след завой.

  Ако имате съмнения, че ASC модула на вашия BMW не функционира правилно, е препоръчително да се свържете с авторизиран сервиз на марката за поддръжка и диагностика.

   

   

  Sending
  User Review
  5 (1 vote)

80лв. • калкулатор съвместимост на джанти офсет ет централен отвор размер болтове
  работа от вкъщи сайтове за печелене на пари