LinesAuto
Търсене...

Климатик на кола, Профилактика, Обслужване и Проверка Климатична система. Резервни Части. Как работи?

Обслужване на климатик на кола. Предпазни мерки при ползване Чести повреди Какъв газ / фреон / да заредим на климатика Ползи при ползване климатик автоклиматик Части по Климатичната Система BMW MERCEDES AUDI OPEL PEJO RENO el perka upravlenie klimatronik

Обслужване на климатик на кола. Предпазни мерки при ползване

През три години презареждане на веригата, обезводнителната бутилка се сменя. На всеки 20 000 до 30 000 километра заменяне (ако е само един) на филтъра за прах или на филтъра за частици.

Чести повреди

Миризма на плесен. Дължи се на чужди тела (листа и др.), полепнали по изпарителя. Миризмата изчезва, ако изпарителят се почисти. Моделите, излезли през последните години, са много по-малко чувствителни към това явление.
Разстройство на автоматичното регулиране. Дължи се на някаква нередност върху управлението или върху датчиците. Налага се да ограничим повредата или неточния контакт. По-лоши случаи: когато се налага да подменим електронния калкулатор, което е скъпо.
Обща повреда. Дължаща се на цепнатина!
Проверявайте непроницаемостта и нивото на газа във веригата, открийте цепнатините. В противен случай проверете ремъка за задвижване на компресора. Компресора или неговата система за скачване също могат да са негодни за работа.

Какъв газ / фреон / да заредим на климатика

Газът, който циркулира във веригата за охлаждане, беше от фамилията СРС (хлоро-флуоро-въглерод). Претендиращ да е по произход от слоя на озона, той е забранен за производство от 1 януари 1995 г. Заместен от хидро-флуоро-въглерод. Моделите, които работят със стария газ, ще трябва да се напълнят с новия. В такъв случай ще трябва да се смени и маслото за смазване на компресора.

ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ОПТИМАЛНИ РЕЗУЛТАТИ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДОБРЕ НАСТРОЙКИТЕ

  • Запалването или изгасването на сигнала на климатизацията отговаря на пускането или спирането на компресора:
  • Бутоните с една малка звезда или носещи знак АС се запалват, когато климатизацията работи БМВ / Пежо / Рено / Мерцедес
  • Бутоните, носещи знаците ECO или EC се запалват, когато климатизацията е спряна ( Мерцедес и някои Опели ).

Бърза ефикасност

Ще намерите вашия автомобил нагорещен след престой под силно слънце. Включете климатизацията. Натиснете напълно вентилацията. Оставете прозорците отворени за три минути.

Този тип уредба се намира при много от моделите Програмирането на температурата се подпомага от автоматично регулиране на количеството въздух: възстановяването на потока въздух между различните отвори се извършва с ръчна намеса. Тази инсталация се среща при високата гама и те са оборудвани с Електрическа Перка Климатик с Автоматичен Регулатор (СНИМКА НА ПЕРКА ЗА АУДИ А4). При някои марки (БМВ Мерцедес) стопроцентовото автоматично регулиране може да бъде една от опциите, където ръчната климатизация се предлага серийно. (Перка Охлаждане на БМВ)

Ползи при ползване климатик автоклиматик

Охладеният въздух е изсушен, това предотвратява лошите последици от влагата. Външен въздух няма да прониква в купето, когато вие така желаете. Това е от полза, когато се движите в тунел зад товарен автомобил или в задръстване.
Ускорено затопляне
Кола, оставена през лятно време дълго на открито под слънцето, се затопля с 1 градус на всеки 2 до 3 минути. Тъмните цветове (особено черният) ускоряват ритъма на затопляне с 3 до 5% в сравнение със светлите цветове. Изложените на слънце елементи в купето стават палещи: температурата на едно арматурно табло може да достигне до 80 100 градуса С. Тази висока температура се запазва дълго и затруднява охлаждането на купето.

Части по Климатичната Система

  • Компресорът, който произвежда студа.
  • Охладителят прикрепен към радиатора на двигателя;
  • Бутилката за обезводняване, която филтрира нечистотиите във веригата и осигурява резерв от газ.
  • Компресорът се задвижва от ремък, който работи само когато двигателят се върти.
  • В арматурното табло: намалителят на налягането и изпарителят, двата крайни елемента на системата, които довършват производството на студ.
  • Термична сонда регулира системата и предотвратява прекаленото производство на студ, който ще доведе до заледяване в изпарителя.

Мощност на климатичната система
Една автомобилна климатизация е толкова мощна, колкото необходимата за охлаждане на един апартамент от… 80 кв. м! На един еднообемен понякога има два изстудителни компресора и две свързани системи, с обща мощност равна на необходимата за един апартамент от 130 кв. м.
Минимална сбръхконсумация
Поглъщащ 10 – 15 к.с. от мощността на двигателя, климатикът увеличава консумацията на гориво от 0,5 до 0,8 литра /100 км. Което прави около 10 / 20 стотинки на километър.

 

Давам линк с клипче които иска да види как AC климатика работи (LINK)

Лятото преваля, но горещините си ги има. Очаква се есента да бъде дълга и задушна. Не всеки кара кола с климатична инсталация и затова предлагаме „екстра“, която да направи пътуването приятно за шофьора и пътниците в колата.
Вентилаторът! Някои от моделите достигат до завиднатамощност от 80 волта, които са достатъчни да направят въздуха в купето на автомобила приятен и раздвижен. Вентилаторите, предлагани на нашия пазар са многофункционални -към тях са прикрепени електростатични противопрашни филтри, които са снабдени с вграден ароматизатор. Тези устройства до известна степен се доближават до климатиците на съвременните автомобили. Някои от шофьорите, разбира се монтират обикновени вентилатори на таблото, но те не могат да свършат същата работа. В някои случаи дори и пречат.

Оценете темата с натискане на звездите.

Sending
User Review
4.63 (8 votes)
калкулатор съвместимост на джанти офсет ет централен отвор размер болтове
работа от вкъщи сайтове за печелене на пари