LinesAuto
Търсене...

Свети Лампа на Арматурното Табло Километраж. Ремонт и Резерни Авточасти

Натиснете бутона отдолу за отваряне на каталога за всички лампи на таблото. v2.0.0

Индикация на Лампи Километраж свети лампа sveti lampa na tabloto

Какво да правим когато светне контролна лампа на таблото?

Карате колата си кротко. Изведнъж на бордното табло “Километраж” се светва малка светлинка. Съвременните бордни табла при MERCEDES, BMW, PEUGEOT, VW и всички други марки приличат на същински коледни елхи. Очевидно вие не можете бързо да установите какво точно се е повредило. Тогава как да реагирате, за да предотвратите нещата да не се влошат?

Всички Лампи По Таблото на Mercedes (снимки)

ТЕМПЕРАТУРАТА

Лампа Температура Табло Километраж dashboard lighs

Сигналът, който поражда страх: ако той светне, това означава, че температурата на двигателя, взета в циркулиращата охладителна течност, е ненормално висока. Настръхвате, като си помислите какви неприятности ви очакват: здравето на вашия двигател е застрашено. Ако упорствате и продължите да се движите, вие отивате към сериозни механическа повреда.

КАКВО ДА ПРАВЯ ПРИ ЖЪЛТА ИЛИ ЧЕРВЕНА ИНДИКАЦИЯ НА ТАБЛОТО КИЛОМЕТРАЖА?

  • Преди всичко не продължавайте да ускорявате, дори за да стигнете по-бързо до най-близкия сервиз: рискувате да повредите гарниитурата на цилиндровата
    глава, даже и самата глава. Ако сигналът за неизправност се появи неочаквано, когато карате бързо, незабавно намалете скоростта, в следващите секунди спрете от движение колата и изключете контакта.
  • Огледайте пътя на охладителната течност, като се пазите да не се попарите: течността е под налягане и е температура над 100 градуса С.
  • Изключете двигателя, почакайте пет минути и тогава вдигнете капака. Вземете голям парцал, увийте ръката си и започнете бавно да отвинтвате капачката, като държите лицето си колкото се може по-далече. Пазете се от избликването на парата. Ако не липсва много вода, можете да потеглите бавно, след като сте добавили течност за охлаждане. Не забравяйте да наблюдавате постоянно лампичката за температурата, бъдете готов веднага да спрете, ако тя отново светне.

ЕВЕНТУАЛНИ РЕМОНТИ И СЪВЕТИ ПРИ СВЕТЕЩЕТИ ЛАМПИ НА КИЛОМЕТРАЖА АВТОЧАСТИ ЗА СМЯНА.

Смяна на ремъка.
Залепване на пробит радиатор.
Възстановяване изправността на термо-контакта на вентилатора, който не се отлепя.
Поправка на термостата, който е блокирал циркулирането на водата при входа в радиатора.
Смяна на вентилатора, ако е негоден за работа.
Ако двигателят продължава да работи, преди да изстине: смяна на прегорялата гарнитура на цилиндровата глава:
Изправяне на основата на деформирана цилиндрова глава (не всички цилиндрови глави могат да се изправят, особено при някои дизели); най-тежко е положението, когато двигателят е прегрял и „запекъл“.

АКУМУЛАТОРЪT

червена жълта лампа алтернатор

Този сигнал не светва, за да ви предупреди, че вашият акумулатор се е изтощил. Той съобщава за някаква аномалия в системата, например презареждане в течение на километри.

Предположение:

  • Ремъкът, чрез който е се върти алтернаторът се е скъсал;
  • Вътрешният регулатор на алтернатора, който има задачата да управлява ритъма на пълнене, е изтощен;
  • Самият алтернатор е развален той може да ви изостави,без да е показал, никакъв предварителен симптом.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ?

Преди всичко проверете дали ремъкът на алтернатора е на място. Ако липсва, това може да се отрази на работата и на други части (например, на водната помпа, която е необходима за охлаждането на двигателя).В такъв случай спрете, а колата ще трябва да се тегли. Понякога ремъкът може просто да се пързаля вследствие хвърляне на масло. В такъв случай можете да се движите още няколко десетки километри. Но не дълго време: отначало няма да има достатъчно ток за някои допълнителни дейности (осветление, чистачки…), после акумулаторът ще стигне до точката на пълно изчерпване. При което искрата на свещите ще бъде недостатъчна да запали горивната смес и колата ще остане неподвижна.

РЕМОНТИ И АВТОЧАСТИ

Замяна на скъсания ремък на алтернатора.
Смяна на регулатора на алтернатора.
Подмяна на негоден алтернатор.

СПИРАЧКИ

Индикатор спирачки break lights

Най-често този сигнал предупреждава за пределно износване на накладките или за ненормално намаляване на спирачната течност. Както се вижда, две съвсем различни неизправности.

Износени накладки. Лампата светва предимно, когато са износени предните накладки. Тази информация е необходима, защото предните спирачки осигуряват 90% намаляването на скоростта. Запалването на сигнала се осъществява чрез електрическа жица, която е пресована в масата на накладката. Когато тя, накладката, изтънее като резултат на износването, жицата влиза в контакт с диска и лампата на бордното табло светва. В този момент фrикционният
материал на накладката е с дебелина не повече от 2 до 3 мм.

КАК ДА ПОСТЪПИМ ПРИ ТАЗИ СИТУАЦИЯ?
Ако не сe вижда никаква цепнатина, от която да изтича течност върху диска, и при положение, че нямате нито капка спирачна течност(проверете буркана под капака), не се налага незабавно спиране. Ако накладките са износени, можете да пропътувате още 100 километра, дори и малко повече. Обаче внимавайте: не удължавайте тази ситуация! Ако износването на накладките е стигнало дотам, че не е останал фрикционен материал, тяхната метална основа ще започне да се трие в диска. От това ще се загуби в почти пълна степен ефективността на спиране, а дисковете ще се набраздят непоправимо.

ЕВЕНТУАЛНИ РЕМОНТИ И ПОДМЯНА НА АВТОЧАСТИ
1. Смяна па накладките.
2. Смяна на дисковете, ако са повредени (дълбоко надраскани или замърсени).
3. Смяната на дисковете е два пъти по-скъпа от смяната на накладките!
4. Смяна на спирачната течност

МАСЛО

лампа за масло свети червено lampata na masloto sveti cherveno

Когато светне сигналът за маслото, това показва, че или нивото е намаляло, или е намаляло налягането в мазителната верига. В двата случая съществува рискът частите на двигателя, които се движат, да не бъдат покривани отгоре с достатъчно дебел маслен филм. От тук идва рискът от прегряване, засилено, дори гибелно износване в твърде кратък срок, „запичане“ на двигателя.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ?
Проверявайте редовно нивото на маслото в двигателя с измервателната пръчка:
на площадка; почакайте пет минути, докато се стече маслото в картера; ако нивото на маслото достига или е под белега „min“, добавете масло. Използвайте маслото, което се препоръчва от производителя (погледнете книжката за експлоатация). Ако все пак се наложи да налеете масло с по-ниско качество от предписаното, ще трябва после да го източите. По-добре е да направите това (да източите маслото) веднага, отколкото да продължите да карате с негодното масло.

Ако сигналът се светва само в завоите, това несъмнено не е само от недобър контакт, това означава, че нивото на маслото е близо до минимума; сигналът улавя липсата на масло, когато колата се наклонява под действието на центробежните сили.

ЕВЕНТУАЛНИ СЕРВИЗНИ РЕМОНТИ
Не предвиждайте нищо, ако сте пропътували късо разстояние с малко масло и че имате намерение да го смените.
Ако сигналът за маслото са запали наново малко след като сте долели, може да се предположи, че някъде има изтичане.
Възможно е маслената помпа да не доставя навсякъде достатъчно масло (липса на налягане).
Ако вътрешните подвижни части на двигателя са повредени, постарайте се да ги подмените.

АНТИБЛОКИРАЩА СИСТЕМА ABS SYSTEM СПИРАЧНА СИСТЕМА

abs lampata mi svete

Сигнал за дейност, която се отнася до спирането. Това е незабавната голяма тревога. Не се опасявайте: постепенно силата на забавянето безусловно се подчинява, но не забравяйте да контролирате.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ?

Задача за електронното управление на антиблокиращата система е да се премахне действието на антиблокажа, но не възпрепятства действието на спирачките. Колата запазва , своята способност за забавяне. Трябва да се внимава при хлъзгава почва. По-добре е да се допитате бързо до представител на марката и модела. Преди всичко изпробвайте вашите спирачки: ако един уловител дава лоша информация на централната електроника и поръчва без причина отпускане на спирачките или ако една част в блока, който управлява регулирането на спирането, се е счупила, ще бъдете лишени значително от възможността за забавяне. В такъв случай спрете: тегленето е абсолютно необходимо. При поправката монтьорът ще запита паметта на антиблокиращата ABS система и ще дешифрира естеството па повредата.

РЕМОНТ

1. Обикновено електрическо разстройство (случва се рядко). Трябва да се изследва снопът жици.
2. Разстройството може да засяга уловителите, инсталирани на колелата.
3. Ако повредата е в калкулатора на ABS, единственият изход е подмяната му.

Описание на всички символи. <<ТУК>>


DPF FILTER


КОРМИЛНА УРЕДБА


AIRBAGS ГРЕШКА


ГРЕШКА В ECU ДВИГАТЕЛ


СПИРАЧНА СИСТЕМА


НАЛЯГАНЕ В ГУМИТЕ


МАСЛО


ТЕМПЕРАТУРА ОХЛАДИТЕЛНА ТЕЧНОСТ


ГРЕШКА DPF

Sending
User Review
3.58 (19 votes)
калкулатор съвместимост на джанти офсет ет централен отвор размер болтове
работа от вкъщи сайтове за печелене на пари